Uslovi Isporuke

USLOVI ISPORUKE

Prodavac se obavezuje da kupljenu robu isporuči Potrošaču slanjem robe preko kurirske službe, sa kojom ima zaključen Ugovor o pružanju ekspresnih usluga u unutrašnjem saobraćaju.

Troskove isporuke poručene ili kupljene robe snosi kupac.

Rok isporuke na teritoriji Srbije je  je od 3-7 dana. Rok isporuke za inostranstvo u skladu sa pravilima I rokovima isporuke kurirske službe.  Ukoliko je vanredno stanje ili neka druga okolnost koja sprečava da se isporuka izvrsi u predvidjenom vremenu rok može biti I duže.

Nakon prijema porudžbine od strane Potrošača, Služba Internet prodaje  ALI BABA HANABAL DOO vrši proveru dostupnosti i ispravnosti artikala. Ukoliko su poručeni artikli dostupni Potrošaču se šalje potvrda o prijemu porudžbine i počinju da teku rokovi za isporuku. Ukoliko poručenog artikla nema na stanju, Potrošač dobija e-mail o nedostupnosti artikla.

Nakon preuzete posiljke od strana kurirske službe,  kupac ce biti obavesten o broju posiljke tako da može  on line da prati status posiljke.  Nakon predaje posiljke od strane Ali baba hanabal doo kurirskoj službi,  sve za  informacije o status posiljke I reklamacije na način I  rok isporuke odgovorna je kurirska služba.

O vremenu dostave Potrošač će biti obavešten telefonom od strane kurirske službe.

Isporuke paketa se vrše samo radnim danima, tj. Vikendom I državnim praznicima se isporuke paketa ne vrše.

Molimo Vas za razumevanje za moguća kašnjenja u isporuci u periodima akcija i sezonskih sniženja obzirom da isporuka zavisi od eksternih službi.

Kuriri pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu od 8-18h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećenja i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite. Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu. Kurir pokušava svaku pošiljku da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, da Vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbenice i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka će se vratiti nama. Po prijemu pošiljke, kontkatiraćemo Vas kako bi ustanovili razlog neuručenja i dogovoriti se o ponovnom slanju.

Napomena: Dragi kupci, kuriri koji vrse isporuku su u obavezi da vam prilikom naplate izdaju racun za usluge kurirske službe. Ukoliko vam ne daju racun ili izdaju racun koji nije identican sa naplacenim iznosom molimo da odmah obavestite I  kurirsku službu I nas na  telefon 064 367 30 43. I u nasem I u vasem interesu je da ne budemo žrtve potencijalnih prevara.